24 March 2010

Tu esti acel sentiment special, care imi pulseaza in vene sentimentul reusitei

M este un angajat. Munceste ca un rob, pentru un salariu de rahat, pentru un sef gras, "o bila de slana". O iubeste pe I. Foarte mult. S-au mutat impreuna.
El, un tip slab, inalt cu un simt al umorului putin mai slab-dezvoltat decat iubirea lui pentru ea. Ea, inca un copil, blond cu ochii verzi se simte in siguranta cand este cu el. Are nevoie de afectiune. Are nevoie sa-i auda inima cum bate in piept, sa-i simta rasuflarea calda soptindu-i un sincer "Te iubesc!".. are nevoie ca el sa fie prima persoana care ii spune "Buna dimineata!" si ultima persoana care ii spune noaptea, "Noapte buna! Te iubesc".
Astazi este luni. O zi banala pentru un tip de 23 de ani si pentru o tipa de 22. El, scapa de la munca, seara putin dupa ora 19. Se indreapta grabit spre Lipscani. Ajuns la "destinatie", observa ca I inca nu a ajuns. Isi scoate pachetul de "Romeo et Juliet", scoate un mic cilindru alb, turtit.. il baga intre buzele subtiri si inclestate. Il aprinde. Trage cu nesat din tigara, cazand pe ganduri. Totul trecea prin mintea lui, precum se scurge nisipul printre degete. Privirea fixa, il "desconspira": totul se opri la momentul in care a cunoscut-o pe I. Rememora cu placere clipele frumoase, petrecute in doi in ultimii trei ani: scurtele vacante de 1 mai la mare, verile scurte(cu toate clipele frumoase de la malul marii sau momentele fierbinti de la miezul noptii pe plaja pustie), aniversarile lor sau momentele triste.. "Vizualizand" aceste clipe si-a dat seama ca tocmai petrecuse cei mai frumosi ani din viata lui. Trei ani plini de momente unice, de trairi intense..de sentimente traite la intensitate maxima si de vise implinite.
Brusc, totul se opri. Aparuse I. Vesela sari in bratele lui, sarutandu-l scurt pe obraz. In momentul urmator, M ii raspunse cu acelasi gest, soptindu-i:
-Esti cel mai frumos lucru din viata mea. De trei ani de zile, esti lumina mea din fiecare dupa-amiaza. Am nevoie de tine. Tu imi dai puterea sa merg mai departe. Tu esti acel lucru special, care imi pulseaza in vene sentimentul reusitei. Te iubesc!

0 comments:

"Daca nu stii sa citesti, mai bine taci."