22 February 2008

Poze socante pe pachetele de tigari

De la 1 iulie, pe toate pachetele de tigari vor aparea inscriptii de genul "Fumatul poate sa ucida" sau "Fumatorii mor mai tineri", avetismente ocupand de data aceasta 30% din fata principala si 40% din fata secundara a pachetului de tigari.

Ministerul Sanatatii a emis un comunicat de presa prin care se adreseaza producatorilor de tutun. Acestia sunt atentionati ca din 1 iulie 2008 nu mai au voie sa produca pentru vanzare tigari fara avertisment combinat.
Pe langa textul scris, pachetele de tigari vor trebui sa aiba si o poza care sa reliefeze urmarile devastatoare pe care le pot avea asupra organismului uman.
Din 1 ianuarie 2009, acest avertisment combinat va trebui sa fie atasat si pe pachetele exterioare de pe celelalte produse de tutun, cu exceptia trabucurilor ambalate la bucata.

Cateva dintre aceste poze:







3 comments:

Anonymous said...

Un subiect destul de serios.Chiar ma bucur ca l-ai abordat,poate astfel vor intelege si tinerii nostrii prieteni ca nu este bine sa fumeze;).Este greu sa te lasi,dar nu este imposibil.

Anonymous said...

Acuma sa fim seriosi cu tot subiectu asta. La inceput ni s-a interzis sa fumam in locuri publice, acum ne dezgusta cu tot felul de rahaturi de care orice fumator este constient. Dupa parerea mea este o incalcare oribila a drepturilor fumatorilor. De la Cola ti se distrug oasele si dintii si mai sunt sute de produse de genu ele dc n-au astfel de poze pe ambalaj, lume de kkt o sa ajungem ca in America pe vremea interdictiei de bautura dar numa acuma cu tigarile.

Anonymous said...

am gasit un site care prezinta subiectul mai pe larg: www.avertismente-tutun.ro
sa vedem cat face o poza....:)

"Daca nu stii sa citesti, mai bine taci."