23 November 2007

Becali in presa germana

Azi, in timp ce mergeam spre liceu, pe strada, o multime de oameni, scandau disperati, numele lui Gigi Becali...tot azi, in zona Iancului, toat masinile, aveau pe luneta sau pe parbriz, poza lui Becali...frenezia alegerilor pt. europarlamentari
cuprinsese publicul...
Din curiozitate, am intrat pe net, sa vad ce procente are fiecare partid, in sondaje...adica partidul care va avea cei mai multi reprezentanti in UE...
Pe ziare am gasit urmatorul articol despre Gigi Becali.Erau foarte multe articole, legate de Stolojan, de Basescu, de multi...insa am hotarat sa`l public pe acesta cu Becali.


Salvatorul romanilor. Din cioban, pana in 1989, la 49 de ani devine miliardar. Un arivist putred de bogat, speculant de terenuri si proprietarul unui club de fotbal. Nimeni altul decat Gigi Becali, cel mai bizar politician al Romaniei, dupa Ceausescu, comenteaza jurnalistii de la Die Tageszeitung in pagina electronica.

"Salvatorul romanilor sta intr-un Mercedes Maybach de doar 500.000 de euro si se crede la karaoke. Canta cat il tin plamanii melodia "Dumnezeu este cu noi". La tonuri inalte, vocea il lasa, insa muzica de la CD-ul la volum maxim ii acopera onomatopeele", scrie Die Tageszeitung. "Ascult numai astfel de muzica, asta ma face asa puternic", tipa unsul lui Dumnezeu. "Nu am frica de nimeni si nimic".

"In drum spre biroul lui, care are 1.500 de metri patrati si este situat in cartierul rezidential al Bucurestiului, Becali este escortat de o coloana de masini, in afara de Maybach, trei limuzine si un Hummer de un galben fosforescent, un hibrid intre un tanc si o masina de la salubritate", mai scriu ziaristii germani.

"Nici nu apuca sa iasa bine din masina, cand o femeie in carje ii apare in cale. Garzile sale de corp fac zid in fata femeii, insa pastorul romanilor sta si o asculta, pe jumatate scarbit, pe jumatate zambind, dupa care o lasa pur si simplu in mijlocul drumului".

"Dumnezeu a creat in Romania pe cineva cu numele de Becali, acesta sunt eu (...) Voi conduce Romania spre marea victorie. Eu. Asa va fi", tipa Becali din fotoliu, iar ceasul de aur ii danseaza pe brat.

Acest parvenit va candida ca deputat in Parlamentul European de la Strasbourg. De ce? "Ii voi intreba pe toti parlamentarii din Bruxelles: Cine ne-a creat?". Dupa o pauza, striga: "Va intreb si pe voi!". Fiindca jurnalistul nu i-a raspuns asa cum a vrut el, spune "Nu ai inteles nimic din ce ti-am spus, nimic, vorbesc degeaba cu tine!". "O vreme am fost foarte suparat pe voi, ziaristii", spune, "dar pe urma m-am gandit ca trebuie sa pot ierta. Altfel Dumnezeu imi ia inapoi ce mi-a dat".

Acelasi Becali se balbaie, isi iese din pepeni, isi deschide usa Maybach-ului cu levierul. Insa, cum nu a fost de ajuns, l-a injosit si l-a dat afara in fata camerelor pe antrenorul sau de fotbal, Gica Hagi, atitudine ce l-a plasat in sondaje pe locul al saselea, dupa ce era pe locul doi. Cum spunea insusi pastorul, Dumnezeu i-a dat, insa i-a si luat, dupa inima lui!

"Daca nu voi avea succes in politica, ma voi dedica poate din nou oieritului”, anunta patetic. "Cand pazesti oile, nu esti stresat, doar stai acolo si privesti in jur.

Am si acum acasa la mine, in curtea de la Bucuresti, 30 de oi, ca hobby. Uneori ma duc la ele si le privesc. Imi plac oile. Ele m-au crescut si ele m-au facut atat de puternic". De fapt, pastorul este si el tot o oaie, una ratacita. Se va intoarce oare Becali la oile lui?

0 comments:

"Daca nu stii sa citesti, mai bine taci."