26 November 2007

Grupa la Euro.Destul de grea...

Romania se va bate pentru calificarea la CM din 2010 cu Franta, Serbia si Austria, in timp ce Lituania si Insulele Feroe vor fi outsiderii grupei a 7-a.

Tragerea la sorti, efectuata ieri dupa-amiaza la Durban, in Africa de Sud, ne-a scos in cale Franta, fosta campioana mondiala si europeana. Nationala noastra, aflata in a doua urna valorica, a fost plasata in grupa a 7-a, printre capii de serie pe care i-ar fi putut intalni fiind Franta, Italia si Olanda. Fostul international francez Karembeu a scos bila cu numele tarii sale, completand astfel o grupa din care mai fac parte Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe.

Primele meciuri incep la anul

Cum doar prima clasata se va califica direct la CM, Romania va avea o sarcina complicata. 'E o grupa grea, cu Franta si cu Serbia. Pana si Lituania e o echipa puternica, iar Austria are tot timpul pretentii. Fiecare meci va fi important. Nu cred ca va fi vreo nationala care sa defileze prin aceasta grupa', a declarat selectionerul Piturca, aflat in studioul TVR. Preliminariile vor debuta in septembrie 2008, iar tintarul va fi stabilit in lunile viitoare.

N-am mai fost la CM din 1998

Mondialul din Africa de Sud se va disputa in perioada 11 iunie - 11 iulie 2010. Din cele 36 de locuri de la turneul final, Europa are repartizate 13. Primele clasate din cele noua grupe preliminare se califica direct, iar cele mai bune 8 echipe de pe locul 2 vor disputa baraje, din care se vor alege celelalte patru ce vor merge la CM. Romania nu s-a mai calificat la un Mondial din 1998, cand a terminat pe primul loc o grupa preliminara cu Irlanda, Islanda, Lituania, Liechtenstein si Macedonia. La turneul final din Franta, Romania a fost eliminata in 'optimi' de Croatia, care ne-a invins cu 1-0.

GRUPA TRICOLORILOR:
FRANTA
ROMANIA
SERBIA
LITUANIA
AUSTRIA
INS. FEROE


Celelalte grupe:
Grupa 1: Portugalia, Suedia, Danemarca, Ungaria, Albania, Malta
Grupa 2: Grecia, Israel, Elvetia, Moldova, Letonia, Luxemburg
Grupa 3: Cehia, Polonia, Irlanda de Nord, Slovacia, Slovenia, San Marino
Grupa 4: Germania, Rusia, Finlanda, Tara Galilor, Azerbaidjan, Liechtenstein
Grupa 5: Spania, Turcia, Belgia, Bosnia, Armenia, Estonia
Grupa 6: Croatia, Anglia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Andorra
Grupa 8: Italia, Bulgaria, Irlanda, Cipru, Georgia, Muntenegru
Grupa 9: Olanda, Scotia, Norvegia, Macedonia, Islanda.

0 comments:

"Daca nu stii sa citesti, mai bine taci."